Streven naar een stiller en leefbaarder Malden!

Sinds 2007 is het Platform Hoogenhof actief en zij zet zich in om de leefbaarheid in Hoogenhof te vergroten. Onder de leefbaarheid valt zowel de sociale als de fysieke leefbaarheid. Dit doet het platform door aandacht te geven aan verschillende zaken, bijvoorbeeld verkeersveiligheid en zorg maar ook door mensen met elkaar in contact te brengen door activiteiten te organiseren, zoals een voetbaltoernooi of lampionnentocht.

 Marijke van Winsum (secretaris van het Platform Hoogenhof) en Carolin Mentzendorff zijn in het kader van het Platform actief om de overlast van de A73 te beperken.

Carolin vertelt: ‘Vooral als er westenwind staat en je komt buiten, dan wil je daar niet zijn. Er is zoveel lawaai van de A73, dat is gewoon niet fijn. Nu hebben we als Platform bij de gemeente gebruik gemaakt van burgerinspraak en dit probleem voorgelegd aan de gemeente. De gemeente vindt het ook een probleem en ondersteunt ons initiatief om hier paal en perk aan te stellen. We hebben dan ook, samen met het wijkplatform uit Dukenburg, een brief richting de minister Schulz-Verhage gestuurd met daar in het verzoek of er iets aan gedaan kan worden. Gelukkig hebben we de toezegging dat Rijkswaterstaat bereid is om zoab-asfalt aan te leggen, maar nu blijkt dat de daadwerkelijke uitvoering hiervan steeds op zich laat wachten.’

Marijke voegt er aan toe: ‘Als argument daarvoor wordt steeds gebruikt dat het bestaande asfalt nog niet aan vervanging toe is’.

Carolin vertelt verder dat de overlast ook steeds meer wordt. ‘Ondertussen wordt het steeds drukker op de A73. Er is veel vrachtverkeer uit Duitsland dat nu steeds meer gebruik maakt van de A73. We hebben het vermoeden dat er ook steeds harder gereden wordt en bovendien zijn er nu zelfs plannen om de snelheid naar 130 km/h te verhogen. Daarmee zou de geluidsoverlast alleen maar toenemen!’

Marijke onderstreept de schadelijkheid van geluidsoverlast: ‘Uit onderzoeken van het RIVM en TNO blijkt dat mensen als ze voortdurend bloot gesteld worden aan lawaai, ze minder tot rust komen. Op de lange termijn is dit erg schadelijk. En dan nog het fijnstof dat door een drukke verkeersader wordt verspreid. Uiteindelijk hebben we niet feitelijke bewijzen dat hier in Hoogenhof meer fijnstof zou zijn, maar we maken ons er wel zorgen over!’

 

Graag wil het Platform Hoogenhof veel bekendheid geven aan deze problematiek en steun verwerven bij bewoners zodat er snel iets aan de overlast van de A73 gedaan gaat worden. Er zou zoab asfalt aangelegd moeten worden en eventueel zou de snelheid verlaagd moeten worden, naar 100 km/h of zelfs 80km/h.

Om dit te realiseren wil het Platform via plaatselijke politici contacten leggen bij landelijke politieke partijen. Maar ook lokaal wil het Platform bekendheid geven aan het probleem. Zo is het Platform Hoogenhof met een stand vertegenwoordigd bij de Bos en Kuilfair om te kijken in hoeverre bewoners het initiatief ondersteunen. Ook zal er op korte termijn een ludieke actie gevoerd worden om nog meer bekendheid te verwerven. Uiteindelijk hoopt het Platform hiermee zoveel druk uit te oefenen, zodat Rijkswaterstaat er niet meer omheen kan om met de aanleg van zoab te beginnen! 

Wilt u het Platform steunen in de strijd tegen de overlast van de A73?

Kijk op http://www.wijkplatformhoogenhof.nl/

en stuur een mail.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s