Open Tuinendag Overasselt, Heumen en Nederasselt

Afgelopen weekend, 10 juni was de Open Tuinendag voor Heumen, Overasselt en Nederasselt. Door tijdgebrek kon ik helaas niet veel tuinen bezoeken, maar toch vond ik de tijd om even naar het Tweede Huis in Nederasselt te fietsen en om even naar ‘De Waaij’ in Overasselt te gaan kijken.

De tuin bij het Tweede Huis is om het huis heen. Naast de grote bomen voor het huis geeft een poortje toegang tot een soort van boerderijtuin.

  Weelderige beplanting met veel groene heesters. Om de Open dag op te vrolijken, maakte er het coverbandje ‘Dark Rose’ muziek, van onder andere Van Morrison.

Onze tocht ging verder over de dijk naar Overasselt, waar het bloeiende koolzaad voor mooie plaatjes zorgde. 

In Overasselt bezochten we de tuin van Piet en Koosje van Zuijlen. Deze tuin is om een oude woonboerderij  ‘De Waaij’. Voor het huis is een geitenwei en oude moestuin. Een mooi stenen beeld siert de ingang van de moestuin. Tot het erf behoort ook een gedeelte van de aanwezige Waaij (wiel), die ontstaan is door de vele dijkdoorbraken. Bezoekers van de tuin rustten even uit aan het water. Door de diversiteit in deze tuin, kan deze tuin worden aangemerkt als tuinreservaat. Jammer genoeg had ik nu geen tijd meer om nog meer tuinen te bezoeken en fietste ik met mijn partner terug naar huis. De Open Tuinendag was voor ons geslaagd! 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s