Plasticverpakkingen: waarom zoveel?

 

Dit is de one-liner bij de vlinder van het duurzaamheids platform in de Regiodiek van de vorige week . Een mooie oranje vlinder , tegen een achtergrond van lichtblauwe vergeet-me-nietjes.

Wat een tegenstrijdigheid die kleurrijke  natuurbeleving en die tekst: plasticverpakkingen: waarom zoveel? Zo voelt het voor mij tenminste.

Ik zie die grote plastic zak voor me die we eens eens per 14 dagen aan de weg zetten, als we heel erg ons best hebben gedaan, eens per maand.Ik zie al die zakken in onze straat, en ik weet dat in alle straten in onze gemeente huis aan huis die gevulde zakken staan.

Het is een eigentijds verschijnsel. En het is goed dat het plastic verzameld wordt, en zoveel mogelijk verwerkt tot nieuwe producten.

Maar waarom zoveel? Ik doe mijn best er bij mijn aankopen op te letten. Niet een extra plastic zakje om de tomaatjes die toch al in een plasticje verpakt zijn, of om de voorverpakte vis in de supermarkt. De vis bij de visboer of bij de viskraam gaat in een papiertje en nog een papiertje.Dat voelt beter, maar voor je het weet zit er toch nog een plastic zakje om.

Ik doe wat hergebruik plastic zakjes in mijn fietstas, voor het geval ik er een nodig heb maar hoe vaak vergeet ik dat ik die bij me heb en pak toch een nieuwe. Ze staan voor het grijpen.

En ze kunnen bij thuiskomst toch zo in de verzamelzak?!

Het aanbod van plasticverpakkingen is te groot en waar blijft het afbreekbare plastic?

Ik ga binnenkort op internet op zoek naar positieve berichten hierover.

Elly Brinkman

Dit bericht werd geplaatst in elly brinkman en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s