Duurzaame Revolutie

We willen allemaal leven als koningen, maar de grondstoffen raken op …

Op maandag 16 juli 2012 heeft de VPRO in het programma “Tegenlicht” een indrukwekkende documentaire laten zien over de revolutionaire verandering (ook wel Duurzaame revolutie genoemd) die, zonder dat wij dat weten, al in volle gang is. Er wordt in gesteld dat ons aller collectieve bewustzijn inmiddels zover ontwikkeld is dat wij (na het ik-tijdperk) steeds meer dingen samen zullen gaan doen. Samen werken, kennis delen zonder gewin, samen zoeken en daardoor weten enzovoorts. Wij vragen ons steeds meer af: ” in welke wereld willen wij dat onze kinderen leven?” Hoe schoon kunnen wij werken zonder de aarde steeds verder te vervuilen? Hoe moet het verder gaan met mensen die nu al zo moeilijk kunnen leven op onze planeet, enzovoorts.

 Op 31 oktober 2011 is de 7 miljardste mens op aarde geboren, terwijl er 200 jaar geleden op de hele wereld nog maar één miljard mensen waren!
Dat betekent dat er, gezien vanuit de geschiedenis van de mensheid, een enorme bevolkings-explosie heeft plaatsgevonden, die nog steeds voortduurt. (Ondanks de vergrijzing in sommige delen van de wereld. ) In mijn dagboek van 19 juli 1999 schreef ik dat ik zojuist in het journaal hoorde dat vandaag de 6 miljardste mens was geboren. Dat betekent dus dat er in 13 jaar tijd één miljard mensen is bijgekomen op aarde – en dat zijn er net zoveel als in de hele geschiedenis van de mensheid tot plusminus 200 jaar geleden …
De prachtige documentaire zal je verbazen over de uitvindingen van de Technische Duurzaame Revolutie over de gehele wereld. Zelfs over dingen die in Nederland gebeuren zonder dat je dat bijvoorbeeld bij ons op het nieuws ziet.
Gun jezelf het kijken naar deze documentaire, hij heeft mij in elk geval heel goed gedaan.

Als je bij Google : Tegenlicht uitzending gemist aanklikt krijg je meteen de goede site. Kies voor de uitzending van: maandag 16 juli 2012.
Er staat geen titel bij de uitzending, maar als je de datum aanklikt komt hij vanzelf. De documentaire heet: “Cleantech de schone toekomst.”

Diny Siebers

 

Dit bericht werd geplaatst in diny siebers en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s