Nederland heeft het slechtste klimaatbeleid

Om extra aandacht te vestigen op de uitslag van een onderzoek naar het  klimaatbeleid van de Europesche landen in 2012, stuurde ik onderstaande brief op 10 december 2012 aan de leden van álle politieke partijen in Nederland.
Enkele dagen later ook naar de Nieuwsrubrieken en de10 grootste Omroepen, met de vraag of zij de inhoud in hun programmas kunnen en willen verwerken. 
 
‘Aan de leden van de Tweede Kamerfractie  ….
 
postbus 20018

2500  EA Den Haag

 

Malden, 8 december 2012

onderwerp: Klimaatbeleid / Duurzaamheid

Geachte lezer,

Al jarenlang lees ik met veel interesse de wekelijkse nieuwsbrief Duurzaamnieuws van de stichting iNSnet. iNSnet is een not-for-profit transitienetwerk dat zich inzet voor een duurzame samenleving, door het bij elkaar brengen van mensen, middelen en ideeën in projecten die een lokale duurzame samenleving tot stand kunnen brengen en kunnen versterken. Dit is een zeer informatieve nieuwsbrief op het gebied van milieu en duurzaamheid. Toen ik op 6 december 2012 daarin het artikel met de titel Nederland nu slechtste klimaatbeleid in EU  las, schrok ik erg en reageerde daarop meteen door onder het artikel mijn reactie te plaatsen. Daarin schreef ik dat ik mij – net als de Europarlementariër Bas Eickhout – diep schaam, vooral omdat het ons allen, die in Nederland strijden voor een beter milieu en klimaatbeleid, de afgelopen 15 jaren niet gelukt is het tij te keren.

De grafiek in het voornoemd artikel toont aan dat Nederland nu op de laatste (= 49e) plaats staat van de EU landen met het slechtste klimaatbeleid. Het aan dit artikel ten grondslag liggende onderzoek is uitgevoerd door Germanwatch en Climate Action Network.Zij stellen dat Nederland steeds verder afgegleden is op het gebied van milieubeleid en nog veel te leren heeft. Europarlementariër Bas Eickhout, die momenteel deelneemt aan de Klimaattop in Doha, zegt in genoemd artikel dat hij zich diep schaamt voor deze plaats op de lijst en stelt dat Nederland het momenteel moet hebben van het bedrijfsleven om ambitieus klimaatbeleid voor het voetlicht te brengen.

Hier kunt u het artikel:  Nederland nu slechtste klimaatbeleid in EUzelf direct lezen.                           

Indien u deze nieuwsbrief nog niet kent en hem graag wekelijks wilt ontvangen kunt u zich hierop gratis abonneren op www.duurzaamnieuws.nl

Ik vertrouw erop dat wij samen, als de gemeenschappelijk wil er is, het tij kunnen keren. Met ‘samen’ bedoel ik dan: het Bedrijfsleven, de Burgers én onze Volksvertegenwoordigers in Den Haag.                

Ik reken op uw allen en wens u veel moed en sterkte bij uw werk.

Met vriendelijke groet,

Diny Siebers

Dit bericht werd geplaatst in diny siebers en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s