Groenestroom-checker

Bij het gebruiken van een test om uit te zoeken of iemand wel échte groene stroom gebruikt, of dat wil gaan doen en wil weten welke keuze hij dan het beste kan maken, kreeg ik een opmerkelijke ervaring. Na verwarring, onderzoek en contact met mijn energieleverancier besloot ik om mijn ervaring met zoveel mogelijk mensen te delen en schreef, onder andere naar de schrijvende pers, onderstaande brief:
Geachte redactie,

Ruim een week geleden hoorde ik op het journaal dat de klimaatexpert ‘Hier’ een groenestroom-checker heeft ingezet zodat iedereen zelf kan onderzoeken of hij nu échte groene-stroom gebruikt, of juist niet. Toen ik een paar dagen later de wekelijkse nieuwsbrief van Duurzaamnieuws ontving, waarin de checkmogelijkheid met de Groene-stroomchecker kant en klaar stond, deed ik de check in de veronderstelling dat ik – al vele jaren – alleen maar échte groene-stroom gebruik (zonnestroom van Greenchoice) maar dat viel, volgens deze test, zwaar tegen.
Er werd gesteld dat ik geen groene-stroom gebruik, althans dat dat niet te bewijzen is. De groene-stroomchecker stelde me andere bedrijven voor, waarbij ik wel met 100 procent zekerheid groene-stroom kan afnemen. Dit vond ik vreemd, vooral omdat volgens de verschillende publicaties die ik over dit onderwerp ken, deze bedrijven juist niet bekend zijn om hun ‘groene’ uitstraling op energiegebied.
Verontrust belde ik met Greenchoice en daar werd me duidelijk gemaakt dat ik zeker voor 100 procent groene-stroom van hen ontvang en gebruik, en mij werd duidelijk gemaakt hoe een en ander in elkaar steekt. Ik was een beetje gerustgesteld.

Een paar dagen later wist ik echter weer niet wat ervan te denken, omdat er in Duurzaamnieuws een nieuw bericht verscheen over dit onderwerp, nu gemaakt door de klimaatexpert ‘Hier’, mijn verwarring werd weer groter …

Gelukkig kreeg ik als laatste – weer in Duurzaamnieuws – een gedegen artikel van Peter van Vliet onder ogen, dat eindelijk een eind maakt aan mijn verwarring over het feit of ik nu wel of niet Duurzame groene-stroom gebruik. Ja, ik gebruik échte groene stroom.
Onder het kopje ‘Groene stroom, zo zit het echt’ legt hij, niets of niemand ontziend, duidelijk uit waarom en waardoor deze verwarring bij mensen ontstaat, en dat er verwarring ontstaat is niet vreemd, als je ziet hoe ingewikkeld dit hele proces in elkaar zit.

Omdat ik weet dat dit onderwerp voor velen van ons té moeilijk is om goed te begrijpen, en ik zelf zo blij ben met de duidelijkheid die ik nu eindelijk heb gekregen, dacht ik: dit moet iedereen in Nederland weten – en kunnen lezen – en dat is de reden waarom ik u vraag om dit onderwerp met zorg aan u lezers voor te leggen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.
Het artikel van Peter van Vliet is hier te lezen: http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.html?id=94833

Met vriendelijke groet,

Diny Siebers

Dit bericht werd geplaatst in diny siebers en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s