Duurzaamheidspluim 2013 uitgereikt aan ‘De Wende’ in Overasselt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag 2 januari 2014 Nieuwjaarsfeest voor de inwoners van gemeente Heumen. Dit jaar in de vernieuwde feestzaal van dorpshuis ‘Ons huis’ in Nederasselt . Traditioneel werd ook dit jaar direct na opening van het feest, na een muzikale bijdrage van de harmonie, de winnaar van de Duurzaamheidspluim bekend gemaakt.
Mieke van den Berg , Duurzaamheidsplatform, nodigt Wietske Jetten en Jan van der Leij van de Wende Woonzorg uit naar voren te komen. Zij ontvangen de Pluim o.a. vanwege:
– hun doelstelling in hun zorgcentrum kleinschalige ,zeer persoonlijke zorg te bieden aan een groep van 6 bewoners met dementie.
– zij bieden deze zorg in een oude hofstede , die zij met respect voor het verleden op een zeer duurzame en moderne wijze hebben verbouwd.
– bij de verbouwing is uitgegaan van het gebruik van duurzame materialen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mieke overhandigt hen de wisseltrofee in de vorm van een bronzen vlinder en een oorkonde. De heer René de Groot van de Rabobank biedt hen een cheque aan van € 250.
Wietske zegt in haar dankwoord o.a. : “ Wij voelen ons zeer vereerd deze pluim in ontvangst te mogen nemen. Begin 2011 zijn we met de voorbereidingen begonnen en we voelden we ons al meteen zeer welkom in deze gemeente. We vonden waardering voor ons initiatief bij het college, de raad en ambtenaren bouw en wonen. We hadden een zeer betrokken samenwerking met lokale ondernemers die ruim een jaar met de verbouwing bezig zijn geweest. Onze medewerkers komen uit de directe omgeving, er zijn vrijwilligers betrokken bij een aantal activiteiten en in samenwerking met buurtgenoten is onze geiten wei tot stand gekomen. Wat voor ons heel duidelijk is: Duurzaamheid gaat ook over samen doen , het bundelen van krachten, zorgzaamheid voor elkaar en voor onze omgeving “.
Wij als Duurzaamheidsplatform kunnen ons in deze uitspraak goed vinden, vandaar onze keuze om aan “De Wende” de Duurzaamheidspluim toe te kennen.

Contact en informatie adressen: – http://www.dewendeoverasselt.nl – E: contact@dewendeoverasselt.nl- – Wietske Jetten 0645440677 – Jan van der Leij 0627000094

Bron: Topic
Heumenduurzaam.wordpress.com

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s